מרשמלו הוא פינוק מתוק פופולרי שכולם אוהבים. הם מושלמים לצלייה על אש ביום העצמאות ובכל מפגש שעושים בו על האש או מדורה בים, הוספת שוקו חם בחורף חם. בעוד שאפשר לקנות מרשמלו בכל חנות מכולת, הכנת מרשמלו משלך מאפס היא חוויה מהנה. במאמר זה נראה לכם איך להכין מרשמלו ביתי טעים שיימס לכם בפה.
רכיבים:
- 3 אריזות ג'לטין ללא טעם
- 1 כוס מים קרים כקרח, מחולקים לשתי מנות של חצי כוס
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר מגורען
- 1 כוס סירופ תירס
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף תמצית וניל
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס עמילן תירס
הוראות:
- משמנים תבנית אפייה בגודל23*33 ס"מ בתרסיס בישול ומניחים בצד.
- בקערת ערבוב גדולה, מוסיפים את הג'לטין ללא הטעם ו-1/2 כוס מים קרים כקרח. הניחו לתערובת לשבת במשך 5 דקות.
- בסיר בינוני, מערבבים את הסוכר, סירופ התירס, 1/2 כוס מים קרים כקרח ומלח. מבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהתערובת מגיעה ל-115°C, תוך ערבוב מדי פעם.
- לאחר שתערובת הסוכר מגיעה ל 115 מעלות צלזיוס, מסירים אותה מהאש.
- עם מיקסר סטנד במהירות נמוכה, יוצקים באיטיות את תערובת הסוכר החמה לתוך הקערה עם תערובת הג'לטין.
- מגבירים את מהירות המיקסר לגבוהה ומקציפים את התערובת במשך 10-15 דקות, או עד שהיא הופכת סמיכה ואוורירית.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים עוד 2-3 דקות.
- יוצקים את התערובת לתבנית האפייה המשומנת ומפזרים אותה בצורה אחידה.
- בקערת ערבוב קטנה מערבבים את אבקת הסוכר ועמילן התירס.
- מנפים את תערובת אבקת הסוכר ועמילן התירס מעל החלק העליון של תערובת המרשמלו בתבנית האפייה.
- מניחים למרשמלו לשבת בטמפרטורת החדר לפחות 4 שעות, או למשך הלילה.
- לאחר שהמרשמלו התייצבו, אבק קרש חיתוך בתערובת אבקת הסוכר ועמילן התירס.
- מוציאים את תערובת המרשמלו מתבנית האפייה ומניחים אותה על קרש החיתוך.
- חותכים את המרשמלו לחתיכות בגודל ביס בעזרת סכין חדה או חותכן עוגיות.
- אבק את המרשמלו בתערובת אבקת הסוכר ועמילן התירס כדי למנוע מהם להיצמד זה לזה.
- אחסן את המרשמלו בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבועיים.
הכנת מרשמלו תוצרת בית היא חוויה מהנה ומתגמלת שכל אחד יכול ליהנות ממנה. עם המתכון הקל לביצוע הזה, תוכלו להכין מרשמלו טעים שירשים את החברים והמשפחה שלכם. בין אם אתם מנשנשים אותם לבד או מוסיפים אותם לקינוחים האהובים עליכם, המרשמלו האלה בטוח יהיו להיט.