ארטישוק הוא צמח, ירק מאכל שמוצאו במערב הים התיכון ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים. לכמות של 100 גרם הוא בערך 50 קלוריות.
ארטישוק יש גם שם נוסף שנקרא: חֻרְשָׁף וממש לא מסובך להכין תבשילים איתו. אחד ממאכלי הילדות שלי הם ענפי ארטישוק שמנקים אותם היטב לפני הבישול ומרתיחים בסיר עם מים ולימון למשך כמה שעות. סיר לחץ יכול לקצר את זמן הבישול.
והטעם מופלא.
לאחר הבישול ממליחים כל עלה של הארטישוק, אוכלים בתיאבון רב , עד אשר מגיעים לדובדבן "הלב של הארטישוק".
מזין טעים ומתאים מאוד למנה של בין הארוחות
אגדה על ארטישוק מספרת על מלך האלים, זאוס שהיה ידוע בחולשתו למין הנשי. יום אחד טייל זאוס בים ופגש את אחיו פוסידון. בים פגש זאוס נערה שטיילה בחוף ואספה צדפים. זאוס התאהב בה ואף זכה בליבה. הוא העלה אותה אל הר האולימפוס העניק לה מעמד של אלה בתנאי שתוותר על חייה הקודמים עם בני התמותה. הנערה שמחה בתחילה על מעמדה החדש, אך כעבור זמן מה לא עמדה בגעגועים למשפחתה והלכה בסתר לבקר את משפחתה. כשזאוס שמע שעשתה כך ולא הקשיבה לו הוא החזיר אותה לכפר בו נולדה בצורת שיח קוצני ומכוער – הארטישוק!
מתכון לארטישוק ירושלמי
ארטישוק ירושלמי מרכיבים והכנה
ארטישוק ירושלמי עובד נהדר בכל מצב ומנה שתבחרו
מתכון לארטישוק ירושלמי – מרק ארטישוק ירושלמי טעים
המצרכים הנדרשים למנה :
- · 2 כפות חמאה איכותית
- · 2 כפיות שמן זית
- · 1 בצל בינוני קצוץ
- · 3 שיני שום קלופים
- · 2- 3 עלים של טימין
- · 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ונקי
- · 2 תפחי אדמה בינוניים וחתוכים לקוביות
- · 200 מ"ל שמנת לבישול
- קורט אגוז מוסקט למי שאוהב
- · 2 כפיות מלח
- · 1 ליטר מים
- מעט פילפל שחור
מבשלים על אש גבוהה עד שהתפו"א והארטישוק רכים.
לאחר שהם רכים מוסיפים את השמנת.
כשהמרק מוכן טוחנים עד לקבלת מרקם חלק. במידה והתקבל מרק סמיך מדי, מדללים על ידי הוספת נוזלים.
ניתן להוסיף למרק ארטישוק אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן לפי צורך