המשקאות הקרים שירעננו לכם את הקיץ

המשקאות החדשים שירעננו לכם את הקיץ המשקאות המובילים בארצות הברית הישר לטעם הישראלי.

  • ונילה מאצ'ה לאטה (Vanilla Matcha Latte)
  • ארל גריי לאטה (Earl Grey Latte)
  • לאטה תה לונדון פוג (London Fog Tea Latte)
  • דרטי מאצ'ה לאטה (Dirty Matcha Latte)

ונילה מאצ'ה לאטה (Vanilla Matcha Latte)

ונילה מאצ'ה לאטה הוא משקה מרענן וטעים המשלב את העדינות של מאצ'ה עם מתיקות הווניל.

מרכיבים:

  • 1 כוס חלב (אפשר חלב צמחי לפי העדפה)
  • 1 כפית אבקת מאצ'ה איכותית
  • 1-2 כפות סירופ וניל
  • מים חמים (בערך 1/4 כוס)

הכנה:

  1. חממו את החלב בסיר קטן עד כמעט רתיחה.
  2. בזמן שהחלב מתחמם, הכניסו את אבקת המאצ'ה לקערה קטנה והוסיפו מעט מים חמים (בערך 1/4 כוס). ערבבו היטב עד שהאבקה נמסה לגמרי ונוצרת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו את סירופ הווניל לתוך החלב החם וערבבו.
  4. שפכו את תערובת המאצ'ה לכוס והוסיפו את החלב החם עם הווניל. ערבבו בעדינות.
  5. ניתן להוסיף קצף חלב מלמעלה ולקשט עם מעט אבקת מאצ'ה נוספת.

ארל גריי לאטה (Earl Grey Latte)

ארל גריי לאטה, הידוע גם בשם "לונדון פוג" (London Fog), הוא משקה חם וארומטי המשלב את הטעמים המיוחדים של תה ארל גריי עם חלב מוקצף.

מרכיבים:

  • 1 כוס חלב (אפשר חלב צמחי לפי העדפה)
  • 1 שקיק תה ארל גריי
  • 1-2 כפות סירופ וניל
  • מים חמים (בערך 1/4 כוס)

הכנה:

  1. חממו את החלב בסיר קטן עד כמעט רתיחה.
  2. הכניסו את שקיק התה לכוס והוסיפו מים חמים (בערך 1/4 כוס). הניחו לתה להשרות במשך 3-5 דקות.
  3. הוסיפו את סירופ הווניל לחלב החם וערבבו.
  4. הוציאו את שקיק התה ושפכו את החלב החם עם הווניל לכוס. ערבבו בעדינות.
  5. ניתן להוסיף קצף חלב מלמעלה ולפזר מעט גרידת קליפת תפוז לקישוט.

מתכון מאצ'ה לאטה (Matcha Tea Latte Recipe)

מאצ'ה לאטה הוא משקה יפני מסורתי ובריא, העשוי מאבקת מאצ'ה איכותית וחלב מוקצף.

מרכיבים:

  • 1 כוס חלב (אפשר חלב צמחי לפי העדפה)
  • 1 כפית אבקת מאצ'ה איכותית
  • מים חמים (בערך 1/4 כוס)
  • ממתיק לפי הטעם (דבש, סירופ אגבה או סוכר)

הכנה:

  1. חממו את החלב בסיר קטן עד כמעט רתיחה.
  2. הכניסו את אבקת המאצ'ה לקערה קטנה והוסיפו מעט מים חמים (בערך 1/4 כוס). ערבבו היטב עד שהאבקה נמסה לגמרי ונוצרת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו ממתיק לתערובת המאצ'ה וערבבו.
  4. שפכו את תערובת המאצ'ה לכוס והוסיפו את החלב החם. ערבבו בעדינות.
  5. ניתן להוסיף קצף חלב מלמעלה ולקשט עם מעט אבקת מאצ'ה נוספת.

לאטה תה לונדון פוג (London Fog Tea Latte)

לונדון פוג הוא משקה פופולרי בקרב חובבי תה, המשלב תה ארל גריי, חלב מוקצף וסירופ וניל.

מרכיבים:

  • 1 כוס חלב (אפשר חלב צמחי לפי העדפה)
  • 1 שקיק תה ארל גריי
  • 1-2 כפות סירופ וניל
  • מים חמים (בערך 1/4 כוס)

הכנה:

  1. חממו את החלב בסיר קטן עד כמעט רתיחה.
  2. הכניסו את שקיק התה לכוס והוסיפו מים חמים (בערך 1/4 כוס). הניחו לתה להשרות במשך 3-5 דקות.
  3. הוסיפו את סירופ הווניל לחלב החם וערבבו.
  4. הוציאו את שקיק התה ושפכו את החלב החם עם הווניל לכוס. ערבבו בעדינות.
  5. ניתן להוסיף קצף חלב מלמעלה ולפזר מעט גרידת קליפת תפוז לקישוט.

דרטי מאצ'ה לאטה (Dirty Matcha Latte)

דרטי מאצ'ה לאטה הוא גרסה מעניינת של המאצ'ה לאטה, שמשלבת בין הטעמים הירוקים והארומטיים של המאצ'ה עם הטעמים העמוקים והחזקים של אספרסו.

מרכיבים:

  • 1 כוס חלב (אפשר חלב צמחי לפי העדפה)
  • 1 כפית אבקת מאצ'ה איכותית
  • 1 מנת אספרסו (בערך 30 מ"ל)
  • מים חמים (בערך 1/4 כוס)
  • ממתיק לפי הטעם (דבש, סירופ אגבה או סוכר)

הכנה:

  1. חממו את החלב בסיר קטן עד כמעט רתיחה.
  2. הכניסו את אבקת המאצ'ה לקערה קטנה והוסיפו מעט מים חמים (בערך 1/4 כוס). ערבבו היטב עד שהאבקה נמסה לגמרי ונוצרת תערובת חלקה.
  3. הכינו מנת אספרסו והוסיפו אותה לתערובת המאצ'ה.
  4. הוסיפו ממתיק לפי הטעם וערבבו.
  5. שפכו את תערובת המאצ'ה והאספרסו לכוס והוסיפו את החלב החם. ערבבו בעדינות.
  6. ניתן להוסיף קצף חלב מלמעלה ולקשט עם מעט אבקת מאצ'ה נוספת.

תהנו מהמשקאות המרעננים והייחודיים הללו!