יקב ציון

המלצות ליקבים

יקבי ציון, חלוץ היקבים בארץ ישראל, מקפיד על התחדשות בצד מסורת ארוכת שנים אשר שזורה בטכנולוגיות ייצור מתקדמות, טיפול קפדני בכרמים וצוות מקצועי ומיומן. היקב מציע יינות איכות המתאימים לשתייה בכל עת ובכל מעמד.

מקור היינות בפסיפס ייחודי של ענבים איכותיים מכרמים בגליל, בהרי ירושלים ובשפלת יהודה.

מידע נוסף על היקב

קטגוריה: יקבים

הגעה לייקב: חרובית 45, מישור אדומים, 

שעות פעילות:

הגעה וסיור היקב ציון בתיאום מראש בלבד

טלפון: +972-2-5352540

קצת על היין

תהליך ייצור היין היה קיים עוד בימי קדם, כאשר התברר כי מיץ או פרי עוברים תהליך שבסופו נוצר משקה משכר. מאז ימי קדם יש ליין התייחסות רבה בתרבות האנושית. פעמים רבות יש ליין תפקיד באירועים חברתיים ובאירועים דתיים.

אף על פי שניתן לייצר יין לא רק מענבים, אלא גם מפירות וירקות אחרים ואף מפרחים מסוימים ומרכיבים שונים.

טעמו של היין תלוי לא רק בסוג העינב אלא גם בסוג האדמה והאקלים בו הוא גדל.

סוגי יין

ישנם מספר סוגי יין, כל אחד עם מאפיינים ושיטות ייצור ייחודיים משלו. להלן כמה סוגי יין פופולריים:

  • יין אדום: יין אדום עשוי מענבים בצבע כהה ומקבל את צבעו מקליפות הענבים. זה יכול לנוע בין גוף קל לגוף מלא ויכול להיות בעל טעמים כמו דובדבן, פטל שחור ושוקולד.
  • יין לבן: יין לבן עשוי מענבים בהירים ובדרך כלל תוסס ללא קליפות הענבים. זה יכול לנוע בין פריך ומרענן לעשיר וקרמי, עם טעמים כמו הדרים, תפוחים ופירות טרופיים.
  • יין רוזה: יין רוזה עשוי מענבים אדומים אך יש לו תקופת מגע קלה קצרה יותר במהלך התסיסה, וכתוצאה מכך צבע ורוד. יכול להיות לו מגוון רחב של טעמים, מקל ופירותי ועד חזק ומלוח יותר.
  • יין מבעבע: יין מבעבע ידוע בתוססת המבעבעת שלו, שנוצרת בתהליך תסיסה משני. שמפניה, פרוסקו וקאווה הן דוגמאות ליינות מבעבעים.
  • יין קינוח: יינות קינוח הם יינות מתוקים מהם נהנים לרוב לאחר ארוחה. ניתן להכין אותם מענבים שונים ויכולים להיות להם טעמים כמו דבש, קרמל ופירות יבשים.
  • יין מועשר: יינות מועשרים הם בעלי אחוז אלכוהול גבוה יותר עקב תוספת של אלכוהול מזוקק, כמו ברנדי. דוגמאות כוללות יין פורט, שרי ומדיירה.
  • יין Varietal Wine: יינות זנים מיוצרים בעיקר מזן ענבים בודד. לדוגמה, קברנה סוביניון, שרדונה ומרלו הם יינות זנים פופולריים.

יקבים נוספים