ארץ היין שלנו היא רמת הגולן. בה פזורים כרמים מעוררי השראה טובלים בנופים עוצרי נשימה.
מרכז המבקרים הוקם מתוך הרצון להציג את עשיית היין בכרם וביקב ולשתף את המבקרים בו בחווית האדם, האדמה והיצירה.
במרכז המבקרים יקב רמת הגולן תוכלו, לטעום מארץ היין וליהנות ממגוון מרתק של יינות היקב, ביניהם גם אוסף היינות הנדירים, לקבל הדרכה מקצועית במגוון רחב של שפות תוך ליווי מקרוב של תהליך ייצור היין וטעימות ממבחר יינות שיאפשר לכם לחוות את רמת הגולן – ארץ היין שלנו.
את הביקור תכלו לחתום בגינת היקב אשר נוצרה בתבנית הנוף הגולני השופע צמחי תבלין מקומיים, מיני שיחים, עצים ובריכת נוי אקולוגית.
במקום נמצאת חנות היקב ובה מבחר יינות מיוחדים, מתיישנים, אביזרי יין מקצועיים ומזכרות.
מידע נוסף על היקב
קטגוריה: יקבים ברמת הגולן, יקב רמת הגולן
הגעה לייקב: דרך היין 4, קצרין, רמת הגולן
שעות פעילות:
יום ראשון: 08:30 – 15:00 , יום שני: 08:30 – 18:30, יום שלישי: 08:30 – 18:30, יום רביעי: 08:30 – 18:30, יום חמישי: 08:30 – 18:30, יום שישי: 08:30 – 15:00, יום שבת: סגור, ערבי חג: 08:30 – 15:00, חג: סגור
טלפון: +972-4-6968435
קצת על היין
תהליך ייצור היין היה קיים עוד בימי קדם, כאשר התברר כי מיץ או פרי עוברים תהליך שבסופו נוצר משקה משכר. מאז ימי קדם יש ליין התייחסות רבה בתרבות האנושית. פעמים רבות יש ליין תפקיד באירועים חברתיים ובאירועים דתיים.
אף על פי שניתן לייצר יין לא רק מענבים, אלא גם מפירות וירקות אחרים ואף מפרחים מסוימים ומרכיבים שונים.
טעמו של היין תלוי לא רק בסוג העינב אלא גם בסוג האדמה והאקלים בו הוא גדל.
סוגי יין
ישנם מספר סוגי יין, כל אחד עם מאפיינים ושיטות ייצור ייחודיים משלו. להלן כמה סוגי יין פופולריים:
- יין אדום: יין אדום עשוי מענבים בצבע כהה ומקבל את צבעו מקליפות הענבים. זה יכול לנוע בין גוף קל לגוף מלא ויכול להיות בעל טעמים כמו דובדבן, פטל שחור ושוקולד.
- יין לבן: יין לבן עשוי מענבים בהירים ובדרך כלל תוסס ללא קליפות הענבים. זה יכול לנוע בין פריך ומרענן לעשיר וקרמי, עם טעמים כמו הדרים, תפוחים ופירות טרופיים.
- יין רוזה: יין רוזה עשוי מענבים אדומים אך יש לו תקופת מגע קלה קצרה יותר במהלך התסיסה, וכתוצאה מכך צבע ורוד. יכול להיות לו מגוון רחב של טעמים, מקל ופירותי ועד חזק ומלוח יותר.
- יין מבעבע: יין מבעבע ידוע בתוססת המבעבעת שלו, שנוצרת בתהליך תסיסה משני. שמפניה, פרוסקו וקאווה הן דוגמאות ליינות מבעבעים.
- יין קינוח: יינות קינוח הם יינות מתוקים מהם נהנים לרוב לאחר ארוחה. ניתן להכין אותם מענבים שונים ויכולים להיות להם טעמים כמו דבש, קרמל ופירות יבשים.
- יין מועשר: יינות מועשרים הם בעלי אחוז אלכוהול גבוה יותר עקב תוספת של אלכוהול מזוקק, כמו ברנדי. דוגמאות כוללות יין פורט, שרי ומדיירה.
- יין Varietal Wine: יינות זנים מיוצרים בעיקר מזן ענבים בודד. לדוגמה, קברנה סוביניון, שרדונה ומרלו הם יינות זנים פופולריים.
- יקב פלם
- יקב טוליפ
- יקב אמפורה
- יקב רמת נגב
- יקב כרמל
- יקב ציון
- יקב עמק האלה
- יקב אכזיב
- יקב לטם אורגני
- יקב קסטל
- יקב צפת העתיקה
- יקב נעמן
- יקב הרי גליל
- יקב הר אודם