יקב רמת נגב

המלצות

יקב רמת נגב הינו יקב משפחתי  אשר הוקם בשנת 2000  במושב קדש ברנע (ניצני סיני) על גבול מצריים ע"י נירה ואלון צדוק ממקימי הישוב.

היקב מתמחה בייצור יינות מענבים הגדלים בהר הנגב וברמת הנגב. היקב מייצר כ-100,000 בקבוקים בשנה. 

יקב רמת נגב הינו היקב המדברי הראשון בענף היין. מקימי היקב הינם מראשוני הכורמים במדבר .

על קרקע הלס ודיונות החול בלב במדבר ובהר הנגב הגבוה, הגפנים נהנות מאקלים מדברי  בו השמש הקופחת במשך היום והקור הצורב במשך הלילה מקנים ליין  את הארומה  והטעמים הייחודיים השמורים רק לו.

היקב חרת על דיגלו את העשייה האקולוגית. את הגפנים מגדלים ללא צורך בהדברה וריסוס בחומרים כימיים, 

ביקב מיוצרות  סדרות של יינות לבנים ואדומים יבשים וכן, יין  בסגנון פורט . היינות כשרים למהדרין.

מידע נוסף על יקב רמת נגב

קטגוריה: יקבים

הגעה ביקור וסיור בייקב: מושב קדש ברנע,  

שעות פעילות:

יש לקבוע הגעה בתיאום מראש.

טלפון: +972-8-6555849

קצת על היין

תהליך ייצור היין היה קיים עוד בימי קדם, כאשר התברר כי מיץ או פרי עוברים תהליך שבסופו נוצר משקה משכר. מאז ימי קדם יש ליין התייחסות רבה בתרבות האנושית. פעמים רבות יש ליין תפקיד באירועים חברתיים ובאירועים דתיים.

אף על פי שניתן לייצר יין לא רק מענבים, אלא גם מפירות וירקות אחרים ואף מפרחים מסוימים ומרכיבים שונים.

טעמו של היין תלוי לא רק בסוג העינב אלא גם בסוג האדמה והאקלים בו הוא גדל.

סוגי יין

ישנם מספר סוגי יין, כל אחד עם מאפיינים ושיטות ייצור ייחודיים משלו. להלן כמה סוגי יין פופולריים:

  • יין אדום: יין אדום עשוי מענבים בצבע כהה ומקבל את צבעו מקליפות הענבים. זה יכול לנוע בין גוף קל לגוף מלא ויכול להיות בעל טעמים כמו דובדבן, פטל שחור ושוקולד.
  • יין לבן: יין לבן עשוי מענבים בהירים ובדרך כלל תוסס ללא קליפות הענבים. זה יכול לנוע בין פריך ומרענן לעשיר וקרמי, עם טעמים כמו הדרים, תפוחים ופירות טרופיים.
  • יין רוזה: יין רוזה עשוי מענבים אדומים אך יש לו תקופת מגע קלה קצרה יותר במהלך התסיסה, וכתוצאה מכך צבע ורוד. יכול להיות לו מגוון רחב של טעמים, מקל ופירותי ועד חזק ומלוח יותר.
  • יין מבעבע: יין מבעבע ידוע בתוססת המבעבעת שלו, שנוצרת בתהליך תסיסה משני. שמפניה, פרוסקו וקאווה הן דוגמאות ליינות מבעבעים.
  • יין קינוח: יינות קינוח הם יינות מתוקים מהם נהנים לרוב לאחר ארוחה. ניתן להכין אותם מענבים שונים ויכולים להיות להם טעמים כמו דבש, קרמל ופירות יבשים.
  • יין מועשר: יינות מועשרים הם בעלי אחוז אלכוהול גבוה יותר עקב תוספת של אלכוהול מזוקק, כמו ברנדי. דוגמאות כוללות יין פורט, שרי ומדיירה.
  • יין Varietal Wine: יינות זנים מיוצרים בעיקר מזן ענבים בודד. לדוגמה, קברנה סוביניון, שרדונה ומרלו הם יינות זנים פופולריים.

יקבים נוספים