המראה של המשקה הירוק נראה לפעמים לא ממש מגרה, לטעם צריך להתרגל
אך במתכונים מתאימים אפשר גם להינות ממנו וגם להרגיש טוב יותר לאורך זמן
אזהרה- ישנם מקרים שברגע שמתחילים לשתות שייק ירוק… קשה להפסיק
צבע ירוק זה סימן לחיות, לבריאות, לטבעי
מהו שייק ירוק?
שייק ירוק הוא שילוב של עלים ירוקים, פירות וירקות, מתוך מטרה לאכול הרבה עלים.
עלים נחשבים לבריאים ומכניסים לתזונה שלנו בגוף סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
מדוע כדאי לנו לשתות שייק ירוק?
לירקות ולעלים הירוקים יש ערך קלורי נמוך והם מכילים ויטמין C, ויטמין E, סידן, ברזל, מדנזיום, אשלגן ועוד. לטעם מתרגלים ותמיד ניתן להוסיף עוד פרי למתיקות.
השייק הירוק עושה לנו תחושה בריאה בגוף ואחרי כמה שבועות אמורים להרגיש יותר אנרגיה. גם מראה העור, שיער וציפורניים נעשה בריא יותר.
השייקים הירוקים משביעים ובעל ערך קלורי נמוך ולכן ניתן לרדת בעזרתם במשקל.
השייק הירוק הפך לטרנד לאחרונה. השילובים הם אינסופיים וכל אחד יכול להרכיב לו את הטעם שלו.
אני לדוגמא משלבת חסה פטרוזיליה ומלפפון עם בננה. מוסיפה כף זרעי פשתן ומרגישה שבעה ובריאה. כן. התחושה היא טובה לאחר שתיית השייק הירוק. ברגע שמתרגלים לצבע הטעם כבר נרכש .
יש למעשה מזונות רבים שיכולים להיכנס לתוך השייק הירוק שלנו החל משילובים של עלים כמו חסה, פטרוזליה, סלרי, עלי סלק, עלי בייבי ועד לירקות ירוקים כמו מלפפון או קישוא.
ניתן להוסיף כל ירק או פרי וכמובן לכל מנה להוסיף כפית אבקת ספירולינה, כלורלה, מורינגה שישלימו את השייק הירוק למשקה בריאות אמיתי, מנקה רעלים ומערכת עיכול, מזין בברזל ובחומרים מחזקי מערכת חיסון.
ל"מתקדמים" ניתן להוסיף לשייק גם זרעי פישתן, זרעי צ'יה, טחינה גולמית, שקדיה, אגוזים ושאר מטעמי בריאות.
תאמינו לי ששייק כזה משאיר אתכם שבעים למשך שעות ומלאים באנרגיה וחיוניות יחד עם תחושת קלילות נעימה בבטן.
איזה ציוד צריך?
כמעט שלא צריך ציוד מיוחד. הכי טוב הוא בלנדר, וכמה שיותר חזק, אפשר גם בלנדר שכותש קרח , כדי לקבל שייק קר. אך, ניתן גם להסתדר עם מעבד מזון.
ממה כדאי להתחיל?
במידה ואתם מרגישים צורך להתרגל לטעם תנסו לשלב שייק עם יותר פירות וחסה למשל.
אחר כך תהפכו את הפרופורציה ליותר עלים ופחות פירות.
איזה עלים?
- פטרוזיליה
- שמיר
- נענע
- כוסברה
- חסה
- תרד ללא גבעולים
- עלי סלרי כולל הגבעולים
והפירות, הכל:
- בננה
- מנגו
- תפוחים אפשר לא קלופים
- פומלית לקלף קליפה פנימית
- אשכולית
- תפוזים
- קלמנטינות
- פאפיה
- כל פירות הקיץ המתוקים
- תמרים, אם אין מספיק פירות מתוקים אחרים
- אגוזים
- שקדים
- אבוקדו
אפשר גם לשלב ירקות כגון:
- עגבניות
- מלפפונים
- פלפלים
ואפשר גם להוסיף
- גוג’י ברי’ס
- פשתן
- צ’יה
- ספירולינה
כמויות?
כל דבר במידה.
המנה המומלצת המקובלת של שייקים ומיצים ירוקים היא 8‑15 כוסות בשבוע
כלומר עד 2 כוסות בערך ביום.
איך להכין?
את השייק הירוק ניתן להכין שיהיה סמיך ולאכול בכפית , או להוסיף מים או יוגורט וללגום לאט לאט. כי זה הרבה אוכל שמגיע לקיבה, זה צריך להגיע בקצב של אכילה ולא בקצב של שתיה.
היתרון הגדול של שייקים ירוקים מתאים בעיקר עצלנים. לאלו שנמאס להם לתכנן ארוחות ולהקפיד על תזונה בשילוב עלים ירקות ופירות. אין הרבה הכנה מוקדמת להכנת השייק הירוק. צריך רק כמה עלים, פירות ובלנדר.
לרוויה