ביקב אסף מגדלים כרמים משנת 1990 ומייצרים יין משנת 1997. ליקב 60 דונם המחולקים ל – 6 חלקות.
לכל חלקה אופי משלה המשפיע על הטעמים והארומות של המוצר הסופי. רוב הכרמים גדלים בגובה 550 מטר מעל פני הים. חלקה אחת גדלה צפונית בגובה 900 מטר שם יורד שלג בחורף. הכרמים כולם מטופלים אישית ע”י אסף קדם. היבול מכל כרם מופרד, ועובר תהליך תסיסה בנפרד ובכך נשמרים מאפייניו הייחודיים.
ביקב מיכלי נירוסטה, מסחטה ומגרסה מודרניות – וציוד חדיש הכולל מכונת מילוי וביקבוק, קראשר, מסחטה, ומכונת תוויות.
בנוסף, במקום מעבדה משוכללת המשמשת לבדיקות יין לאורך כל תהליך הייצור.
בחדר החביות מתיישן היין ומקבל טעמים וניחוחות נפלאים.
אנחנו מאמינים שאיכות היין מתחילה בכרמים. אופן גידול הכרמים, הגובה בו הם נמצאים, תנאי האקלים ואדמת הבזלת – ה"טרואר", לכל אלה השפעה ישירה על איכות הענבים. ייצור היין בהמשך נעשה מתוך אהבה ובאמצעות ידע ונסיון רב. זהו סוד קסמם של יינות אסף.
החוט המקשר בין טיפוח הכרמים, מיקומנו הגיאוגרפי ומעל לכל – אהבת היצירה והמשפחתיות מאפשר לנו ליצור יינות ייחודיים בעלי ריחות וטעמים מופלאים
קרדיט לצילומים: אסף קרלה
מידע נוסף על היקב
קטגוריה: יקבים
הגעה לייקב: יקב אסף,
שעות פעילות:
ראשון: סגור, יום שני: 10:00 – 17:00, יום שלישי: 10:00 – 17:00, יום רביעי: 10:00 – 17:00, יום חמישי: 10:00 – 17:00, יום שישי: 10:00 – 16:00, יום שבת: 10:00 – 17:00
טלפון: +972-54-3915552
קצת על היין
תהליך ייצור היין היה קיים עוד בימי קדם, כאשר התברר כי מיץ או פרי עוברים תהליך שבסופו נוצר משקה משכר. מאז ימי קדם יש ליין התייחסות רבה בתרבות האנושית. פעמים רבות יש ליין תפקיד באירועים חברתיים ובאירועים דתיים.
אף על פי שניתן לייצר יין לא רק מענבים, אלא גם מפירות וירקות אחרים ואף מפרחים מסוימים ומרכיבים שונים.
טעמו של היין תלוי לא רק בסוג העינב אלא גם בסוג האדמה והאקלים בו הוא גדל.
סוגי יין
ישנם מספר סוגי יין, כל אחד עם מאפיינים ושיטות ייצור ייחודיים משלו. להלן כמה סוגי יין פופולריים:
- יין אדום: יין אדום עשוי מענבים בצבע כהה ומקבל את צבעו מקליפות הענבים. זה יכול לנוע בין גוף קל לגוף מלא ויכול להיות בעל טעמים כמו דובדבן, פטל שחור ושוקולד.
- יין לבן: יין לבן עשוי מענבים בהירים ובדרך כלל תוסס ללא קליפות הענבים. זה יכול לנוע בין פריך ומרענן לעשיר וקרמי, עם טעמים כמו הדרים, תפוחים ופירות טרופיים.
- יין רוזה: יין רוזה עשוי מענבים אדומים אך יש לו תקופת מגע קלה קצרה יותר במהלך התסיסה, וכתוצאה מכך צבע ורוד. יכול להיות לו מגוון רחב של טעמים, מקל ופירותי ועד חזק ומלוח יותר.
- יין מבעבע: יין מבעבע ידוע בתוססת המבעבעת שלו, שנוצרת בתהליך תסיסה משני. שמפניה, פרוסקו וקאווה הן דוגמאות ליינות מבעבעים.
- יין קינוח: יינות קינוח הם יינות מתוקים מהם נהנים לרוב לאחר ארוחה. ניתן להכין אותם מענבים שונים ויכולים להיות להם טעמים כמו דבש, קרמל ופירות יבשים.
- יין מועשר: יינות מועשרים הם בעלי אחוז אלכוהול גבוה יותר עקב תוספת של אלכוהול מזוקק, כמו ברנדי. דוגמאות כוללות יין פורט, שרי ומדיירה.
- יין Varietal Wine: יינות זנים מיוצרים בעיקר מזן ענבים בודד. לדוגמה, קברנה סוביניון, שרדונה ומרלו הם יינות זנים פופולריים.